Aktuális

8 órát feküdt meztelenül, műtétre várva egy nő, akit végül hazaküldtek egy budapesti kórházból

Reggeli rutin vesekőműtétre készítettek elő egy nőt az egyik budapesti kórházban, majd délután háromkor közölték vele, hogy mégsem lesz beavatkozás.

L. Györgyné vesekőműtétre várt, aztán többórás várakozás után közölték vele, hazamehet, mert a műtét elmarad – írja a Blikk.

„A szóban forgó hét péntekén még mindent egyeztettünk a műtétről, hétfőn be is feküdtem a budapesti kórházba. Kedd reggel már ötkor keltett a nővér: vért vett, gyógyszereket adott, s arra kért, hogy 7 óráig legyek letusolva, meztelenül, befáslizott lábbal az ágyamban….valamikor délután 3 körül nekem is mondták, hogy ne aggódjak, most már én leszek a következő. De hiába: a betegszállító csak nem érkezett. Helyette a kezelőorvos jelent meg, vele pedig a hideg zuhany: mégsem lesz operáció! Közölte, hogy rossz híre van, törölve az operáció, mert az aneszteziológusnak nincs ma már kapacitása, úgyhogy öltözzek fel, és menjek haza. Hozzátette: sajnos a napokban már nem tudják elvégezni az operációt, amire egyébként november óta vártam” – mesélte kálváriáját L. Györgyné.

Mi történhetett?

„A műtétek halasztásának hátterében általában a következők állhatnak: egy előtte besorolt műtét alatt komplikációk lépnek fel – emiatt akár dupla vagy háromszor annyi idő is lehet a műtét, vagy egy akut, nem várt beavatkozást kell ellátnia az orvoscsapatnak” – mondta dr. Bense Tamás orvos. A lap információi szerint a szóban forgó kórházban is pontosan ez történt: „Egy másik osztályon egy sürgős beavatkozás közben nem várt lelettel szembesültek, így a műtét kiterjesztésére kényszerültek: ez órákra lekötötte az aneszteziológia kapacitásait” – közölte a kórház.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top