Aktuális

Felmondott az érsebészek fele a veszprémi kórházban

Nem csak a fővárosi Péterfy Kórházból hiányoznak az érsebészek.

Nagy baj van a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, az érsebészeti osztály hat orvosa közül ugyanis rövid időn belül hárman is felmondtak, köztük az osztályvezető főorvos is – tudta meg testvérlapunk, a 24.hu.

Az egyik orvos a hírek szerint otthagyta az állami ellátást, és már csak magánrendelésen fogadja a betegeket. A második orvos Budapestre ment egy állami intézménybe, miközben magánrendelésen is dolgozik, a harmadik orvos pedig Miskolcra ment dolgozni egy állami kórházba.

A 24.hu úgy tudja, a felmondások miatt már előfordult, hogy egy komoly beavatkozást igénylő beteget nem tudott fogadni a kórház. Az ügyeletet egyelőre el tudják látni a kórházban, de úgy, hogy a sebészetről ugranak be orvosok, hogy pótolják a távozó érsebészeket.

Eközben a fővárosi Péterfy Kórháznak is kevés az érsebész orvosa. Ott az orvoshiány miatt májusig biztosan zárva lesz az érsebészet.

UPDATE:

Időközben az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) közleményt adott ki a fővárosi érsebészeti ellátással kapcsolatban. Mint írják: “Az Egészséges Budapest Program elképzelései alapján Budapest térségben is centrumokban fog koncentrálódni az érsebészeti betegellátás, ahol biztosíthatóvá válik a magas szintű technológiai háttér és a magas szakmai tudást igénylő szakembergárda. Az Egészséges Budapest Program fejlesztési koncepciójában a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben alakítanak ki jelentős beruházással (CT-, MR-, angiográfiás készülék, intenzív osztály felújítás, műtő korszerűsítés és több mint 1,5 Mrd Forint értékben) egy XXI. századi technikai felszereltségű, európai színvonalú érsebészeti központot, amely biztosítja majd a térség valamennyi betege számára a lehető legmagasabb szintű ellátást. A Péterfy Sándor utcai Kórház Országos Traumatológiai Intézetben korábban alkalmazásban levő érsebész szakorvosok szakmai munkájukat részben a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet érsebészeti központjában, részben más fővárosi érsebészeti központban folytatják és látják el az ügyeleti szolgálatot is a minél magasabb szintű betegellátás biztosítása érdekében“.

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top