Aktuális

Kirúgták a sofőrt, aki kis híján tragédiát okozott

Centiken múlt, hogy nem ütközött össze egy szemből érkező, gyerekeket szállító kisbusszal.

Kirúgták azt a sofőrt, aki a Bárdi Autó Zrt. áruszállítójaként szabálytalan előzés közben kis híján frontálisan ütközött egy gyerekeket szállító kisbusszal a 6-os főúton, Adony és Ercsi között – tudta meg az RTL Klub.

A baleset részleteiről korábban mi is beszámoltunk. Mint írtuk, a szó szoros értelmében centiken múlt a tragédia. Az esetről a kisbusz fedélzeti kamerája felvételt is készített, ezen jól látszik, hogy a Bárdi Autó sofőrje minden létező szabályt megszegett: egy beláthatatlan kanyarban, a záróvonalat figyelmen kívül hagyva előzött meg egyszerre két autót. Egyedül azért nem történt baleset, mert az autók dudálni kezdtek, így a kisbusz sofőrje időben vészfékezhetett.

A Bárdi Autó Zrt. már korábban jelezte, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben. A sofőr végül saját maga jelentkezett a főnökénél. Az RTL Klub szerint a férfit elbocsátották, a rendőrség pedig eljárást indított az ügyben. A csatornának nyilatkozó szakértő szerint a videón látottak kimerítik a közúti veszélyeztetés fogalmát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top