nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Családtámogatás: nem kell kamatot fizetniük a meddőknek

Családtámogatás: nem kell kamatot fizetniük a meddőknek

Ha valaki belép a hitelprogramba, de egészségügyi okok miatt nem lehet gyereke, mentesülhet a piaci kamatok megfizetése alól.
Suhajda Zoltán
Suhajda Zoltán
f Ajánlom

A családvédelmi akcióterv részeként júliustól lehet igényelni a 10 millió forint kamatmentes, szabad felhasználású hitelt. A kölcsönt férfiak, (bizonyos megkötésekkel) elváltak és özvegyek is igénybe vehetik, most viszont újabb részletek derültek ki.

A HR Portal megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, mi történik akkor, ha valaki belép a programba, ám egészségügyi okok miatt nem lehet gyereke. A tárca ezt válaszolta:

Ha orvosilag igazolják, hogy a gyermekvállalás egészségügyi okból (pl. meddőség) maradt el, akkor az igénylők a járási hivatalnál méltányosságból kérelmezhetik a törlesztési feltételek elnehezülése alól mentesülést.

Ez a gyakorlatban valószínűleg azt jelenti majd, hogy nem kell egy összegben visszafizetniük a kamattámogatást. Sőt, a minisztérium felvetette, hogy akár a piaci kamatok megfizetése alól is mentesülhetnek. Ez utóbbi még döntésre vár.

Arra is fény derült, hogy a négy- vagy többgyerekesek várhatóan csak a személyi jövedelemadó alól kapnak mentességet. Bár ez sincs még véglegesen eldöntve, az evásokra, katásokra nem terjed ki a lehetőség, mert a minisztérium szerint ők így is lényegesen kedvezőbben adóznak.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon