Aktuális

Összedőlt egy egyetemi épület Szentpéterváron, többen bennrekedtek

Hírügynökségi jelentések szerint az épület tetőszerkezete szakadt be.
szentpétervár egyetem baleset

Összedőlt szombaton Oroszországban a szentpétervári Nemzeti Műszaki, Informatikai és Optikai Kutatóegyetem egyik épületének több emelete – számolt be az MTI. Egyelőre nem tudni, hogy a balesetnek vannak-e sérültjei vagy halálos áldozatai: sajtóértesülések szerint nincsenek, ám a Daily Mail úgy tudja, legalább 21 egyetemista bennrekedt a leszakadt tetejű épületben.

A hírügynökségi jelentésekből kiderült, hogy az épületnek a tetőszerkezete szakadt be, és a legfelső (ötödik) emelettől a másodikig dőltek össze a szintek. Nagyjából 80 embert sikerült eddig biztonságba helyezni.

Hogy mi okozta a balesetet, azt egyelőre nem tudni. Az orosz hírügynökségek értesülései szerint az érintett épületrészt éppen felújították. A TASZSZ orosz hírügynökség azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy Alekszandr Beglov, Szentpétervár ügyvivő kormányzója azonnal a helyszínre látogatott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top