nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Összedőlt egy egyetemi épület Szentpéterváron, többen bennrekedtek

Összedőlt egy egyetemi épület Szentpéterváron, többen bennrekedtek

Hírügynökségi jelentések szerint az épület tetőszerkezete szakadt be.
Avatar
NLCafé/MTI
f Ajánlom
szentpétervár egyetem baleset

Összedőlt szombaton Oroszországban a szentpétervári Nemzeti Műszaki, Informatikai és Optikai Kutatóegyetem egyik épületének több emelete – számolt be az MTI. Egyelőre nem tudni, hogy a balesetnek vannak-e sérültjei vagy halálos áldozatai: sajtóértesülések szerint nincsenek, ám a Daily Mail úgy tudja, legalább 21 egyetemista bennrekedt a leszakadt tetejű épületben.

A hírügynökségi jelentésekből kiderült, hogy az épületnek a tetőszerkezete szakadt be, és a legfelső (ötödik) emelettől a másodikig dőltek össze a szintek. Nagyjából 80 embert sikerült eddig biztonságba helyezni.

Hogy mi okozta a balesetet, azt egyelőre nem tudni. Az orosz hírügynökségek értesülései szerint az érintett épületrészt éppen felújították. A TASZSZ orosz hírügynökség azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy Alekszandr Beglov, Szentpétervár ügyvivő kormányzója azonnal a helyszínre látogatott.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon