nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Ember nagyságú kelkáposzta nőtt egy ausztrál házaspár kertjében

Ember nagyságú kelkáposzta nőtt egy ausztrál házaspár kertjében

Több mint 9 hónapig óvták a kártevőktől a gigazöldséget. A képet elnézve megérte a sok fáradozás.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom
kelkáposzta rekord zöldségszörny

„A sikeres káposztatermesztéshez elengedhetetlen a megfelelő időjárás: az esős tavasz és a meleg, napos nyár” – nyilatkozta a CNN-nek Rosemary Norwood, aki férjével, Sean Cadmannel azután került a hírekbe, hogy a kertjükben ember nagyságú kelkáposztát sikerült termeszteniük. Az amerikai hírmagazinnak nyilatkozva Rosemary elmondta, több mint kilenc hónapig óvták a kártevőktől a nem mindennapi zöldséget.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The monster is harvested #forestwalkslodge #gardenvegetables

Forest Walks Lodge (@forestlodgetas) által megosztott bejegyzés,

Mint kiderült, a párnak drótkerítést kellett felhúznia az ökoturisztikai vendégház zöldségeskertje köré, hogy megóvják a kelkáposztát az éhes kenguruktól és az oposszumoktól, de távol kellett tartaniuk a csigákat és a pillangókat is, amit Rosemary végül egy finom szövésű hálóval oldott meg.

Azután, hogy tavaly április óta gondozzák a zöldségkolosszust, a házaspár úgy döntött, január végén – történjen bármit – betakarítják a kelkáposztát is. És így is lett. A valóban emberes zöldséggel pózoló Rosemary elárulta, bőven megérte a sok-sok extra törődés, amit a hatalmas kelkáposzta kapott: „A káposztából két hétre elég salátát és savanyúságot készíthetek magunknak és a vendégeinknek” – újságolta a gazda.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon