Aktuális

Megszólalt a sofőr, aki szembeszállt a fegyverrel menekülő rabbal

A rendőrök többször is rálőttek, a férfit elfogása után súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, pénteken délben megszökött egy rab a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületéből. A 35 éves Sz. Károly lefegyverezte és foglyul ejtette az őt őrző biztonsági felügyelőt, akit az épület előtt elengedett. A 24.hu azt írja, hogy az őr megsérült, kórházba szállították.

Fotó: Police.hu

A férfi a Stollár Béla út és a Bihari János utca kereszteződésénél megállított egy Nissan SUV-t, beült, és a sofőrt fegyverrel arra kényszerítette, hogy hajtson el vele.

A BRFK a szökés után az egész várost lezárta, és hajszát indított a menekülő fegyveres után. A járőrök a XIV. kerületben, a Hungária körúton szúrták ki a Nissant; az autó a lezárások miatt feltorlódó forgalomban kénytelen volt megállni a Szentmihályi út és a Nyírpalota út kereszteződésénél. Sz. Károly kiugrott a kocsiból, és megpróbált beszállni egy Mercedes hátsó ülésére, de az autóvezető nem hagyta, dulakodni kezdett vele. „Teljesen őrült volt a tekintete, sosem fogom elfelejteni” – mondta a bátor sofőr a HVG-nek nyilatkozva.

A dulakodás után a fegyveres férfi menekülőre fogta. Igen ám, csakhogy addigra már a rendőrök is a nyomában voltak, akik, miután sem a felszólításukra, sem a figyelmeztető lövéseikre nem állt meg, célzott lövéseket adtak le rá. Sz. Károlyt több lövés is eltalálta, miután elfogták, súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők.

A férfit garázdaság és rongálás vétsége miatt másodfokon egy év egy hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Látványos szökése után ennél jóval szigorúbb büntetésre számíthat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top