nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Bezárják az otthont, ahol teherbe ejtettek egy gyerekkora óta kómában fekvő nőt

Bezárják az otthont, ahol teherbe ejtettek egy gyerekkora óta kómában fekvő nőt

Az ápolók észre sem vették, hogy a nő terhes, amíg meg nem szülte a gyereket.
MTI
f Ajánlom

December végén az egész világot sokkolta a hír, miszerint miszerint egy arizonai otthonban megerőszakoltak egy vegetatív állapotban lévő, 29 éves nőt, és erre csak azután derült fény, hogy a nőnek kisfia született. Az áldozat – a Phoenixtől mintegy 205 kilométerre délkeletre fekvő rezervátumban élő San Carlos apacs törzs tagja – hároméves kora óta szorul ápolásra.

A phoenixi Hacienda HealthCare ápolási otthon illetékesei csütörtökön jelentették be, hogy az intézmény vezetése az otthon bezárása mellett döntött. A határozatot azzal indokolták, hogy a történtek után nem tudják fenntartani a 60 ágyas otthont.

A Hacienda közleménye szerint mielőtt bezárnának, Arizona állam illetékeseivel együttműködve gondoskodnak az otthon három tucatnyi páciensének elhelyezéséről.

Miután az esetre fény derült, a hatóságok azonnal elrendelték az otthon minden férfi alkalmazottjának DNS-vizsgálatát. Ezt követően nemi erőszak vádjával letartóztatták az otthon egyik ápolóját, a 36 éves Nathan Sutherlandet.

Az intézmény személyzete azt állította, hogy nem tudtak a várandósságról a szülés előtt. A Hacienda elnök-vezérigazgatója, Bill Timmons lemondott az eset miatt.  Az állam kormányzója felkérte az arizonai főügyészt, hogy indítson vizsgálatot a Hacienda ellen.

Az áldozat családja közölte, hogy magához veszi az újszülött gyermeket.

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Megosztás Facebookon