Aktuális

Nyíltan beszélt arról két apáca, hogy szexuálisan zaklatták őket papok

Azután álltak elő a történetükkel, hogy Ferenc pápa is beszélt olyan esetekről, amikor papok bántalmaztak apácákat.

A katolikus egyház két volt apácája az őket ért szexuális bántalmazásokról beszélt a BBC Radio 4 állomásán. A perui Rocio Figueroa arról beszélt, hogy 15 évesen Limában csatlakozott az egyházhoz, ahol egy pap zaklatta. A férfi csoportos jógaórákat tartott a közösségnek, majd Figueroát egyéni foglalkozásra hívta. Ott fogdosni kezdte. A volt apáca azt mondta, 40 éves is elmúlt, mikor rájött, hogy szexuálisan zaklatták, és a történtekről csak zaklatója halála után mert beszélni.

Apáca a Vatikánban. A kép illusztráció (fotó: Tiziana FABI / AFP)

A német Doris Wagner-Reisinger azt mondta, mielőtt őt zaklatták volna, lelkileg már megtörték: nem olvashatott könyveket, személyes dolgokról senkivel nem beszélhetett. Közössége egy férfi tagja többször is beszélgetni akart vele,

majd egy alkalommal bement a szobájába, levetkőztette és megerőszakolta.

Sokkot kaptam. Tudtam, mi történik, de képtelen voltam elhinni. Tudtam, hogy nem helyes. Egyáltalán nem akartam, hogy megtörténjen. De meg voltam győződve róla, hogy az a férfi pap, ez egy megszentelt közösség, és lehetetlen, hogy ez történik” – fogalmazott.

Wagner-Reisinger végül 2011-ben lépett ki az egyházból, miután megingott a hite, és beleszeretett egy másik papba.

(via hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top