Aktuális

Magyarországra is szállítottak a beteg marhák húsából

A lengyel húsüzemben beteg szarvasmarhákat vágtak, 11 országba, köztünk hozzánk is érkezett a feketepiacon keresztül terített húsból.

Magyarországra is juthatott a beteg marhák húsából – írja az Index. A napokban a TV24 Fakty ogladaj című műsora leplezte le, hogy a Lengyelország északkeleti részén lévő Ostrow Mazowiecka település egyik hentesüzemében tömegesen vágtak le beteg állatokat. Az oknyomozók szerint a mészárosok tudták, hogy bűncselekményt követnek el, ezért az éj leple alatt dolgoztak.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

A Visztula melletti településen előállított hústermékeket az egyik ismert lengyel feketepiacon értékesítették. A kis mazóviai vágóhídról 11 európai országba szállítottak a rossz minőségű húsból.

A TV24 anyagának bemutatása után a hatóságok bejelentették, hogy a vágóhidat bezáratták. Eddig 9 és fél tonna büdös hús értékesítéséről tudnak, amelyből 2 és fél tonna jutott az exportpiacokra, köztük Magyarország mellett, Spanyolországba, Portugáliába, Finnországba, Észtországba, Franciaországba, Litvániába, Romániába, Svédországba, Németországba és Szlovákiába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top