Aktuális

Elárasztották a patkányok a Vigadó teret

Budapest-szerte egyre többen panaszkodnak a rágcsálókra, legutóbb a belvárosban látták őket fényes nappal.

Elárasztották Budapest belvárosát a patkányok – írja a Blikk. A lap egy Facebookon megosztott videóra hivatkozva azt írja, a Vigadó téren többet is láttak fényes nappal szaladgálni. (A felvételt azóta eltávolították az oldalról.)

Fotó: MTI Fotó / Kollányi Péter

Katalin, a videó készítője azt mondta, mindennap látja a rágcsálókat a környéken. „Tavaly a nyár megoldotta a problémát, akkor eltűntek, de aztán novemberben újra előkerültek, és mintha »osztódással« szaporodnának” – mondta.

A nő szerint a patkányok egész nap ott tanyáznak a téren. „A téren látható fácskák gyökerei között számos járat húzódhat, talán 50-100 patkány is lakhatja a helyet. Ezek a patkányok egyáltalán nem tartanak az embertől, néha a padok alá húzódnak be, nem félénkek egyáltalán” – vélekedett.

Katalin attól tart, hogy a rágcsálók közegészségügyi kockázatot jelentenek. „Korábban írtam e-mailt az ÁNTSZ-nek, de csak egy automatikusnak látszó válasz jött, hogy valamikor foglalkoznak az üggyel, amúgy – mivel a patkányok még mindig itt vannak – nem igazán történt semmi” – magyarázta, hozzátéve, azt reméli, hogy a nyilvánosság majd segít megoldani a helyzetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top