Aktuális

Ellopták a beteg kislány gyógykezelésére gyűjtött kupakokat

A tettes végül szégyenkezve visszavitte az adományt.

Műanyag kupakokat loptak el Budapesten, amiket egy beteg kislány gyógykezelésére gyűjtöttek.

A TV2 beszámolója szerint az adomány egy műanyag zacskóban lógott az újpesti Állatmentő Liga kapuján, amikor egy nő odament, körülnézett, majd elvitte. Pechjére ezt egy biztonsági kamera rögzítette, a felvétel pedig hamarosan a Facebookra is felkerült. A tettes másnap a lopott holmit, melynek értéke nagyjából 250 forint, szégyenkezve visszavitte.

A kupakokat egy Hanna nevű, Heves megyében élő, alig 3 éves beteg kislánynak gyűjtötték. Hannáról és a kupakgyűjtő akcióról korábban mi is írtunk. A kislány háromszoros agyvérzéssel és vesevéna-trombózissal született, így maradandó agykárosodást szenvedett, teste bal oldalát szinte egyáltalán nem tudja mozgatni. A kislány gyógyszerköltségei havi 60 ezer forintra rúgnak, miközben a család csupán 6 ezer forint állami támogatást kap.

A kislány megsegítésére először a Heves megyei Nagyúton, majd az egész országban kupakgyűjtő akcióba kezdtek. Többek között az Állatmentő Liga is úgy döntött, hogy besegít.

A kislány szülei eközben egy olyan eszközre is gyűjtenek, ami segítene Hannának a mozgásban.

A TV2 riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top