Aktuális

Újabb leépítés jöhet a Tescónál

A nagy-britanniai átszervezések után itthon is boltokat zárhatnak be, és dolgozókat küldhetnek el.

A Magyar Idők keddi számában azt írja, hogy Nagy-Britannia után csoportszinten is jelentős átszervezésre készül a Tesco.

A diszkontok növekvő túlsúlya miatt Magyarországon is vannak veszteséges Tesco-áruházak, ezek további üzemeltetésére több forgatókönyv is szóba jöhet, attól függően, hogy milyen eredményt hoz a február 28-án záruló üzleti év, illetve hogy csoportszinten és külön az anyavállalatnál ez miként befolyásolja a jövedelmezőséget.

Fotó: MTI Fotó / Krizsán Csaba

Ha az üzemeltetés nem válik nyereségesebbé, a több mint kétszáz bolt egy részét bérbe adnák vagy eladnák, illetve a nettó eladóteret szűkítenék tovább. A lap szerint magas a vállalat bérköltsége, így a néhány éve még 20 ezer magyarországi munkavállalóból mára maradt 16 ezres dolgozói állományt is tovább karcsúsítaná a cég.

A Tescónak a lap kérdésére adott válaszából nem derül ki egyértelműen, várhatók-e további átalakítások a lánc magyarországi működésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top