Aktuális

Tavasziasan enyhe idővel indul a február

A hét második felében szárazabb, melegebb idő jöhet. A hétvégén szeles, esős, tavasziasan enyhe idő várható.

Melegebb, szárazabb idővel folytatódik a hét – írja az Időkép.hu.

Kedd reggel északkeleten, délután délnyugaton várható havas eső, , gyenge eső, máshol közepesen, illetve erősen felhős lesz az ég. Északnyugaton és Budapest térségében élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. Kora délután 1-6 fok körül alakul a hőmérséklet.

Fotó: MTI Fotó / Sóki Tamás

Szerdán többfelé párás, ködös lehet a reggel, amihez erős fagyok is társulhatnak, reggel mínusz 3–mínusz 11 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben többnyire borult lesz az idő, este az északnyugati tájakon számíthatunk kevés vegyes halmazállapotú csapadékra. A délkeleti szél északnyugaton megélénkülhet, a csúcshőmérséklet mínusz 1–plusz 5 fok között várható.

Csütörtökön végre előbújik a nap, számottevő csapadék továbbra sem várható. Délután mínusz 1-plusz 6 fokot mérhetünk.

Pénteken többfelé megélénkülhet, északnyugaton meg is erősödhet a déli-délkeleti szél. Egyre enyhébb levegő érkezik térségünkbe, a szeles időhöz több-kevesebb napsütés is társulhat. Az északi, északkeleti tájakon tartósan felhős, nyirkos területek is előfordulhatnak. Itt csupán 1-4 fokig emelkedhet a hőmérséklet, míg a szelesebb tájakon 5-8 fokos maximumok is lehetnek.

Szombaton több helyen elered az eső. A délies szél továbbra is élénk, erős lehet. A hőmérséklet több helyen érheti el, sőt kevéssel meg is haladhatja a 10 fokot. Vasárnap még több esőre van kilátás, és a hőmérséklet is tovább emelkedhet. A déli tájakon akár 15 fokig is melegedhet a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top