Aktuális

Első helyezett az NLCafé riportere a 37. Magyar Sajtófotó Pályázaton

Révai Sára a társadalomábrázolás kategória első díját hozta el a Várkonyi Csibészek brüsszeli útjáról szóló, NLCafén megjelent sorozatával.

Egész hétvégén pörgette és értékelte a magyar fotósok (főleg) tavaly készült képeit a sajtófotó-pályázat öttagú zsűrije, hogy hétfő délután kihirdesse a helyezéseket. A nagydíjként is felfogható Munkácsi Márton-díjat Kurucz Árpád kapta. A hagyományosan „legfontosabb” (mégiscsak fotóriporterek versenyeztek) hír- és eseményfotó, illetve képriport kategóriában nincs meglepetés: mind a két első helyezett a tüntetésekről szól, Mónus Márton lufieregetős egyéni képével és Zsolnai Péter Rabszolgatörvény című sorozatával.

A szintén nagyon fontos (itt, az NLCaféban a legfontosabb) társadalomábrázolás (sorozat) kategóriában pedig munkatársunk, Révai Sára kapta az első díjat a Várkonyi Csibészek brüsszeli útjáról szóló anyagával, amely így kezdődik:

A Várkonyi Csibészek Ózd környéki roma származású gyerekek, a mélyszegénység legalsó bugyraiból. Egy Common Vibe nevű egyesületnek köszönhetik mindazt, amit eddig elértek a zenén keresztül. Az egyesület célja, hogy profi zenészeket kössenek össze hátrányos helyzetű gyerekekkel, és ezek a gyerekek a zenélés élményén keresztül felfedezhessék önmagukat, a muzikalitásukat. Fontos szempont az is, hogy a szegregátumban élő serdülők kiszakadjanak a hétköznapokból, és felfedezzék a kiutat. 

A nemzetközi roma nap alkalmából kaptak meghívást az ózdi Várkonyi Csibészek az Európai Parlamentbe, ahol egy csodálatos koncerttel örvendeztették meg az ott dolgozókat, nekem pedig volt olyan szerencsém, hogy elkísérhettem őket a nagy útra.

Fotó: Révai Sára

Az itt megjelent fotókat és a hozzá tartozó cikket (szintén Révai Sáráé) itt nézhetitek meg, az összes sajtófotónyertest pedig itt. Gratulálunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top