Aktuális

Négygyermekes veszprémi édesapa a budapesti kollégiumtűz áldozata

Valószínűleg aludt, amikor az épület kigyulladt.

A rendőrök közigazgatási eljárás keretében azonosították a Ráday utcai kollégiumban szerda este keletkezett tűz áldozatát, az elhunyt egy 47 éves veszprémi férfi – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

Időközben Orbán Viktor is ellátogatott a tűzeset helyszínére. Erről egy videó is felkerült a miniszterelnök Facebook-oldalára, amiből kiderült, hogy az elhunyt egy négygyermekes édesapa volt, és valószínűleg aludt, amikor az épület kigyulladt.

A tűz következtében a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiumának épülete használhatatlanná vált. Az érintett diákok elszállásolásáról sikerült gondoskodni, a vizsgaidőszakot felfüggesztették.

Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: miután az utolsó tűzfészkeket is eloltották, egyértelművé vált, hogy használhatatlan lett az épület hátsó, kollégiumi része. A második és a harmadik szint teljesen kiégett, az oltás pedig a többi szintet is súlyosan károsította.

MTI/Mihádák Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top