Aktuális

Felmentették a tatai anyát, aki a vád szerint apjával akarta megfojtatni 3 éves kislányát

A bíróság szerint nem lehet bizonyítani, hogy ez történet. Az ügyészség fellebbez.

Első fokon felmentette a bíróság azt a tatai asszonyt, aki a vád szerint leitatta az apját, majd megpróbálta rávenni arra, hogy fojtsa meg kisebbik, 3 éves lányát, aki nem a férjétől született. Az apa 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős – írja a Blikk.

Az eset részletei tavaly májusban kerültek a nyilvánosság elé. A vád szerint a tatai édesanya előre kitervelten rá akarta venni az apját, hogy ölje meg kisebbik lányát. Babakocsiba rakta a kislányt, majd üzenetben találkozóra hívta édesapját, akit ekkor egy rehabilitációs központban kezeltek. A találkozón a nő a vád szerint leitatta az idős férfit, majd arra kérte, hogy fojtsa meg a kislányt. A férfi állítólag gondolkodás nélkül engedelmeskedett, és csak akkor hagyta abba a fojtogatást, amikor a gyerek arca kékülni kezdett. Az anya ekkor maga hívott segítséget.

Az ügyészség szerint a vádlott nő vette rá az apát a fojtogatásra, a bíróság szerint azonban ezt nem lehet százszázalékosan alátámasztani. Az ügyben gyakorlatilag apa és lánya szava áll egymással szemben, és még a pszichológus szakértő szerint is lehetetlen eldönteni, melyikük mond igazat. A bíróság így bizonyítottság hiányában felmentette az anyát, az apját pedig testi sértés miatt elítélték.

Az ügyészség fellebbez, fegyházat szeretnének kérni a vádlottra, és mindhárom gyermeke felügyeleti jogát elvennék tőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top