Aktuális

Centikre jár a mentőcsapat a kútba esett fiúcskától

Péntek délutánra már a száz méter mély kútba esett kétéves kisfiú közvetlen közelében vannak a mentőcsapatok, Spanyolországban.

Az El País című lap szerint az andalúziai Totalán településen a bányászoknak pénteken összesen 3,8 métert kell ásniuk. Jelenleg már csak

fél méterre járnak

a kétéves kisfiútól, Julentől.

Totalán, 2019. január 20.
Földmunkagépek a dél-spanyolországi Totalán településnél, ahol nagy erõkkel folyik a kutatás a Julen nevû kisfiú után 2019. január 20-án. A kétéves gyermek január 13-án egy száz méter mély fúrt kútba zuhant a területen, miután elkószált szüleitõl.
MTI/EPA/EFE/Daniel Pérez

A kisfiút elnyelő kúttal párhuzamosan fúrt, egy méter széles aknába a bányászokat speciális – a helyszínen legyártott – kapszulában eresztették le. Bár azt

nem tudni, hogy Julen életben van-e még,

a mentők szerint hetven méter mélyen már egy szinten vannak vele. ( A hegyoldalból 30 métert elbontottak az akna mélyítése előtt.)

Megközelítéséhez viszont vízszintesen még ásni kellett egy ötméteres járatot, amihez péntek estig négy ízben robbantásra is szükség volt. Ebből van hátra még pár centiméter kitermelése. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top