Aktuális

Megint letörték a Margit híd kőkeresztjeit – videó

Ezúttal egy fiatal pár is rongált.

Január elején két alkalommal is megrongálták a Margit híd kőkoronáit – közölte a rendőrség. A térfigyelő kamerák mindkét esetben készítettek felvételeket a tettesekről. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, most a lakosság segítségét kérik a képeken látható ismeretlenek azonosításához.

Először január 4-én törte le a keresztet az egyik koronáról egy arra járó pár férfi tagja. A nő 25 év körüli, körülbelül 165 centiméter magas, a férfi szintén 25 év körüli, és körülbelül 175 centiméter magas, sötét kabátot és fekete nadrágot viselt a bűncselekmény elkövetésekor.

A rendőrség egy videót is közzétett arról, ahogyan a pár a hídon sétál, majd a nő rámutat a koronára, mire a férfi felmászik, és letöri a keresztet.

Ezután január 6-án is megrongálták az egyik koronát. Ezzel az esettel kapcsolatban két férfit keresnek, róluk is készült felvétel. Egyikük 25 év körüli, körülbelül 180 centiméter magas, másikuk pedig 25 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas.

A Margit hídon lévő koronákat egyébként nem először rongálják meg: legutóbb szeptemberben törték le a kereszteket részeg fiatalok.

Ha felismersz valakit az elkövetők közül, tegyél (akár névtelen) bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 ingyenes számán vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top