Aktuális

Megúszta a terrortámadást a magyar család Kenyában

Abban az utcában élnek, ahol a támadás történt.

Legalább 26-an meghaltak kedden a kenyai Nairobiban egy iszlamista terrortámadás során. A halálos áldozatok száma várhatóan tovább nő majd, 50 embert ugyanis még mindig eltűntként tartanak számon. A támadás egy előkelő szállodában történt. Az áldozatok között volt egy amerikai állampolgár is, aki a 2001. szeptember 11-i terrortámadás egyik túlélője volt. A mostani támadást az al-Kaida terrorhálózathoz kötődő al-Shabaab szomáliai iszlamista terrorszervezet hajtotta végre.

A Bors elért egy magyar édesapát, aki ugyanabban az utcában él, ahol a terrortámadás történt, és ahol a terrorelhárítók 20 órás ostrom után megfékezték a támadókat.

A házvezetőnő hívott telefonon, jól vagyok-e. Ő hallotta a robbanást és a lövöldözést is. Én a lövéseket hallottam. A kö­zelben dolgozom, láttam, ahogy lángol az utca. Borzalmas volt. Szerencsére semmi bajunk nem esett, az otthonunk is megvan. Az egész környéket lezárták, a gyerekeim biztonságosan hazajutottak az iskolából. Éjjel még hallottam a fegyverropogást

– nyilatkozta a magyar férfi.

MTI/EPA/Kurokava Dai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top