Aktuális

Így trükköznek a boltok a januári leárazásokkal

Általában szabályosak a hatalmas árengedmények, de előfordulhatnak kisebb-nagyobb trükkök.

Hatalmas lezárazások vannak a boltokban, 20, 30, 50, de van, ahol 70 százalékos árengedménnyel csábítják a vásárlókat. A januári leárazásokkal a boltok az ünnepek után megmaradt készleteket söprik ki.

Az árak feltüntetésénél fontos látni, hogy mi volt az eredeti, és mi az akciós ár. Mert volt már arra példa, hogy trükköztek a kereskedők.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkár a Tényeknek azt mondta: előfordulhat, amikor nem a feltüntetett engedménnyel csökkentett ár után kell a pénztárnál fizetni.

Jó tudni, ha többféle árral találkozik a vásárló – a reklámújságban, a polcon vagy a nyugtán –, akkor a legalacsonyabb árat köteles kifizetni.

Mindezek ellenére a vásárlóknak nem kell attól tartaniuk, hogy becsapják őket, a kereskedők többnyire szabályosan bonyolítják az akciókat. Ráadásul az év elején a fogyasztóvédelem emberei is ellenőrzik az üzleteket.

Vannak azonban manipulatív trükkök, amelyek nem szabálytalanok, de nem árt tudni róluk. Például ha egy akciós nadrágot egy teljes árú inggel vagy zakóval tesznek ki, akkor előszeretettel vesszünk meg őket együtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top