Aktuális

Áramütés végzett egy 11 hónapos kisbabával Szabolcsban

Egy házilagosan barkácsolt elosztó okozta a tragédiát, amelyről az apa tudta, hogy életveszélyes.

Áramütés miatt meghalt egy 11 hónapos kisfiú a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagycserkeszen. A gyerek azért vesztette az életét, mert az apja életveszélyes elosztóval használta a tévét.

A megyei főügyészség vádirata szerint a kétgyerekes család tavaly szeptemberben vett új televíziót. Az apa egy olyan négyes elosztóba dugta a tévé kábelét, amelynek részben hiányzott a burkolata, így szabadon érinthető volt az áramvezető sín – közölte az ügyészség.

A csatlakozó vezetékeket is házilag cserélték ki, ráadásul a barkácsolt elosztót az apa a földre tette. Bár a 11 hónapos gyerek még nem tudott járni, elérhetővé vált számára az elosztó.

A tragédia akkor történt, amikor a kisfiút egy rokonra bízták, aki nem tudta, hogy életveszélyes az elosztó, ezért megengedte, hogy a gyerek négykézláb mászkáljon a szobában. Ekkor érintette meg az elosztót a gyerek, és halálos áramütést szenvedett.

A főügyészség szerint az apa tudta, hogy a barkácsolt elosztó érintése halálos lehet, mégsem szerzett be egy biztonságos eszközt. A gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt a törvény szerint egytől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

(Nyitókép: Ügyészség)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top