Aktuális

Lavina sodort el két sielőt Ausztriában

Hiába találták meg, és ásták ki őket a helyszínre érkező mentőalakulatok, az életüket már nem tudták megmenteni.

Voralberg tartományban két német síelő meghalt, miután elhagyták a kijelölt pályát, és egy lavina elsodorta őket. Hiába érkeztek szinte azonnal a segítségükre a helyi mentőalakulatok, az életüket már nem tudták megmenteni. Szintén a télies időjárásnak esett áldozatul Voralbergben az a svájci snowboardos, aki letért a kijelölt pályáról, és a vastag hó alatt lelte halálát.

Ausztriában szombat óta mintegy félméteres hó esett az Alpok nyugati részén, emiatt több ezer turista egyszerűen képtelen elhagyni a jelentősebb alpesi üdülőhelyeket. Salzburg tartományban vasárnap délutánig mintegy 12 ezer turistát zárt el a hó a Saalbach-Hinterglemm üdülőhelyen, ahol a hatóságok irányított robbantásokkal igyekeznek csökkenteni a lavinaveszélyt.

Obertauernben az utakat ugyan lezárták, de a helyi katasztrófavédelem konvojt szervezett azoknak a turistáknak, akik vasárnap délutánig el akarták hagyni a területet. A télies időjárás Ausztria más vidékein is gondot okozott az utakon, valamint a vasúton, illetve akadozott az energiaellátás a meghibásodott távvezetékek miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top