nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Kisétált a többsávos főútra egy látássérült, mert nem volt letakarítva a havas járda

Kisétált a többsávos főútra egy látássérült, mert nem volt letakarítva a havas járda

A botjával nem tudta kitapogatni az út szélét, a hó ugyanis a vakvezető sávokat is belepte, nem voltak letakarítva, ezért használhatatlanok lettek.
Mona
Mona
f Ajánlom

Kis híján elgázoltak egy látássérült férfit a fővárosban, mert kisétált a többsávos Hungária körútra. Az RTL Híradónak a férfi azt mondta, nem volt letakarítva a havas járda, ezért nem tudott tájékozódni a fehér botjával. Végül egy autós szállt ki, és segítette át az úton.

Még magát a járdapadkát sem találtam meg, mert egy síkban volt az egész a hótól – mesélte Czikora Róbert, aki a tudta nélkül kisétált a többsávos körútra. – Próbáltam keresni egy támpontot, mert gondoltam, valahol már az úttesten vagyok, mert ott már nem volt hó, de nem tudtam, hogy hova  kerültem. Aztán oldalról nekimentem egy autónak, s  akkor jött oda egy fiatalember – tartozom neki eggyel –, aki elvitt egy villamosmegállóba.”

Mint a látássérült férfi elmondta, folyamatosan azt tapasztalja, hogy havazás után ezt a részt nem takarítják le – mivel itt nincs lakóingatlan, csak parkoló –, hiába is szólt bárkinek emiatt.

A takarítás az FKF Zrt. feladata. Miután az RTL Híradó megkereste őket, hogy miért maradt el a tisztítás, fél órával később munkások jelentek meg a helyszínen, és letakarították a járdát.

Megosztás Facebookon