nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
64 magyart kellett kimenteni az osztrák síparadicsomból

64 magyart kellett kimenteni az osztrák síparadicsomból

Stájerország északi részén a legmagasabb fokozatú lavinaveszély van érvényben.
Kránicz Bence
Kránicz Bence
f Ajánlom

Lavinaveszély miatt kellett kiüríteni az ausztriai Präbichl síparadicsom szállóit. A stájerországi síterep jelenleg megközelíthetetlen, az odavezető utakat lezárták.

A kép illusztráció

Kedden napközben 110 vendéget mentettek ki, köztük 64 magyar síelőt, iskolai csoportokat tanáraikkal. Közülük 24-en a Hotel Alpenclubban laktak, további negyvenen pedig a Kinderfreunde Kapfenberg szálláson – írja a Síelők.hu. A mentésben részt vett a helyi lavinabizottság, a hegyimentők, a tűzoltóság, a mentők és a rendőrség. 

12 helyi lakos a fenti házakban maradhatott, miután a hatóságok megbizonyosodtak róla, hogy elegendő élelmiszerrel és gyógyszerrel rendelkeznek.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon