Aktuális

Strucc ejtett túszul több embert Esztergomban

A délutáni beterelés után egyedül maradt kint az állat, és annyira bepánikolt, hogy a látogatókra támadt. Gondozóját összerugdosta, a ruháját pedig széttépte.

Megtépte a gondozóját, a látogatókat pedig bekergette egy házba az a strucc, amely ijedtében túszul ejtette az embereket egy esztergomi struccfarmon – számolt be a Tények.

A két és fél méteres madár több órán keresztül tartotta fogva az embereket. Az egyik szemtanú elmondta, a legijesztőbb az volt, amikor a gondozót leteperte a strucc, és ők nem tudták, meddig kell még bent maradniuk.

A helyszínen a rendőrség is megpróbált segíteni, de nem tudtak mit kezdeni a hatalmas madárral, ezért az Állatmentő Liga segítségét kérték. Ők elsőre a befogóbotos tereléssel próbálkoztak, de a madarat jobban izgatta a bent lévő idegenek látványa. Végül egy speciális technikával (raklapokkal szorították be a karámba) tudták befogni a túszdrámát okozó struccot, aki egyből megnyugodott a társai között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top