Aktuális

Gyászol a Habsburg-család

76 éves korában meghalt Elisabeth Sandhofer főhercegnő.

Meghalt Elisabeth Sandhofer főhercegnő, a Habsburg-család tagja, a törcsvári kastély egyik örököse – írja a Krónika.ro a törcsvári (Bran) kastély vezetőségének közlése nyomán.

A kastély belső udvarán külön helyet alakítottak ki a 76 éves korában elhunyt főhercegnő emlékére gyújtott gyertyáknak és a részvétnyilvánítási könyvnek.

A törcsvári kastély mélységes szomorúsággal tájékoztat ő császári és királyi fensége, Elisabeth Sandhofer főhercegnő távozásáról, aki hosszú és súlyos szenvedés után tért meg az örökkévalóságba. Melegszívű, diszkrét jelenléte, finom humora meghatározó volt abban, hogy a kommunizmus hosszú éjszakája után a törcsvári kastély ismét életre kelt. Nevét mindig imáinkba fogjuk foglalni nagyanyjával, Maria királynéval, és édesanyjával, Ileana hercegnővel együtt

– írják a közleményben.

A törcsvári kastély 2009-ben került vissza teljes egészében Ileana hercegnő leszármazottai – Dominic von Habsburg főherceg, Maria Magdalena Holzhausen főhercegnő és Elisabeth Sandhofer főhercegnő – tulajdonába.

A műemlék azóta is Brassó megye leglátogatottabb turisztikai célpontja, 2017-ben több mint egymillióan keresték fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top