Aktuális

Több milliárdos kártérítést kapott az Esterházy-család

Méghozzá az osztrák Burgenland tartománytól.

Évtizedes pereskedés után több milliárdos kártérítést nyert a híres magyar arisztokrata család, a herceg Esterházyak burgenlandi örökségét kezelő Esterházy-cégcsoport – írja a Blikk.

A pereskedés tárgya a csoport tulajdonában álló burgenlandi Esterházy-kastély volt, egykoron a család központi rezidenciája. Az épületet az osztrák Burgenland tartomány vette bérbe 1969-ben. Ez a szerződés 2009-ben lejárt, ám a visszavétel után a csoport úgy ítélte meg, hogy a tartomány nem tartotta megfelelően karban a kastélyt. Emiatt 11 millió eurót, vagyis közel 3,5 milliárd forintot követeltek, ez az összeg pedig a kamatokkal és perköltségekkel együtt mára elérte a 18 millió eurót, vagyis 5,7 milliárd forintot.

Az ügyben született december 20-i megállapodás értelmében Burgenland végül 6,875 millió eurós, vagyis 2,2 milliárd forintos kártérítést fizet. Emellett további történelmi épületek kerülnek vissza a csoport kezébe.

Wikipédia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top