Aktuális

Megdőlt a rekord: 100 kilométeres sebességgel tombolt a szél a János-hegyen

Az ország egész területére figyelmeztetést adtak ki a viharos szél miatt. A következő napokban egyre hidegebb lesz, és hétvégére megérkezhet az első komolyabb havazás is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tájékoztatása szerint szerdán több helyen kísérték erős, főleg a hegyvidéki területeken viharos lökések az északnyugatias szelet. Budapesten, a János-hegyen 100,8 km/h-s (28,0 m/s) széllökést is mértek, ezzel új fővárosi napi szélsebességrekord született. Eddig ezen a napon a legmagasabb szélsebességértéket 1981-ben, a Budaörsi Repülőtér állomáson regisztrálták, ahol 94,3 km/h-s (26,2 m/s) széllökést mértek.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Az OMSZ a viharos szél miatt az ország egész területére figyelmeztetést adott ki. A következő napokban egyre hidegebb lesz az idő, hajnalonként a fagyzugos helyeken akár mínusz 12 fok is lehet. A hétvégén az év első nagyobb havazása is megérkezhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top