Aktuális

Jócskán megdőlt a szélrekord Budapesten

Az eddigi napi rekordot 17 kilométer/órával lépte túl a szombati szél.

Megdőlt a napi szélrekord szombaton – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. December 22-én a nyugatias szelet több helyen kísérték erős, főleg a hegyvidéki területeken viharos széllökések. Mostanáig ezen a napon 1987-ben volt a legnagyobb szél, akkor Budapest Örsöd állomáson több mint 85 kilométer/órás széllökést rögzítettek. Most a János-hegyen ennél jóval erősebb szél fújt, óránkénti 102 kilométeres széllökés is előfordult, ezzel új fővárosi napi szélsebességrekord született.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap közleményében azt írta: hétfőn egy hidegfront vonul át az ország felett, ennek hatására az ország legnagyobb részén esőre, a magasabb hegyeken havas esőre, hóra, délutántól a Tiszához közeli tájakon kisebb hózáporokra, az északkeleti határvidéken pedig reggel kis eséllyel ónos esőre is számítani kell.
    
A front mögött délutántól nagy területen megerősödik az északnyugati szél, a Dunántúli-középhegységben és Sopron térségében pedig viharos (óránkénti 70-80 kilométeres) széllökések is várhatók – írták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top