Aktuális

400 órás túlóra: a munkáltatók máris elkezdték módosítani a szerződéseket

Már eddig is többször előfordult, hogy a túlórák miatt a szülők nem tudták időben elhozni a gyereket az óvodából.

Megjelentek az első 400 órás túlórára vonatkozó szerződésmódosítások – írja a HVG.hu. A lapnak egyik olvasójuk küldött el egy szerződésmódosítást, amely a tervek szerint 2019. január 1-jétől lépne életbe egy kelet-magyarországi cégnél. „A módosításban 400 megengedett túlóra szerepel, amelyet a munkáltató saját jogkörben rendelhet el. Ötszázalékos pótlékkal jutalmazzák a túlórát, amit pénzen vagy szabadidőben lehet kifizetni” – írják, hozzátéve, hogy a túlórákat a nemrég elfogadott törvény értelmében 36 hónap alatt kell kifizetnie a munkáltatónak.

Fotó: MTI Fotó / Varga György

Olvasójuk azt írja, hogy családjával egy nyírségi városban lakik, ahonnan nem tudnak elköltözni, mert családi házukért nem kapnának annyi pénzt, amiből egy másik városban lakást tudnának venni. Az illető négy éve dolgozik ugyanannál a cégnél, ahol eddig évi 250 túlóra volt előírva. „Emiatt ősszel háromszor késtünk az óvodából délután. Az óvoda vezetője közölte, legközelebb a gyámügyet értesíti.” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top