Aktuális

Ötéves unokáját küldte lopni a nagymama

Börtön várhat arra a nagymamára, aki rávette ötéves unokáját, hogy lopjon.

Vádat emelt az Ózdi Járási Ügyészség egy 65 éves nő ellen, aki unokáját küldte lopni a helyi piacon. A nagymama kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt áll majd bíróság elé.

Az ügyészség beszámolójából kiderül, hogy a nagymama tavaly december közepén az ózdi piacon volt akkor ötéves és négyéves lányunokáival. Vallomása szerint azt tervezte, hogy egy alkalmas pillanatban készpénzt vagy élelmiszert fog eltulajdonítani, végül ötéves unokáját vette rá a lopásra.

Az ötéves kislányt felszólította, hogy az egyik pultról vegyen el egy üveges mogyorókrémet, és hozza oda neki. A kislány szót fogadott a nagymamájának, elvette a pultról a 750 grammos mogyorókrémet, és odavitte a nagymamának, aki azt szatyrába tette, és unokáival távozott a piacról.

Pechére a piacon járőröző rendőrök észrevették a lopást, a nagyit intézkedés alá vonták, a mogyorókrémet pedig visszaadták az árusnak.

Az ügyészség a különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

Képünk illusztráció, forrása: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top