Aktuális

Félrekezelhették a férfit, akit hazaküldtek az ügyeletről, és másnap meghalt

A család megkapta az igazságügyi orvosszakértői véleményt, amely szerint az ügyeleten félrekezelték az infarktusgyanúval érkezett férfit.

Egy 73 éves férfi július 23-án elindult a háziorvosához, ám végül az utcán, otthonától néhány száz méterre, egy padon vesztette az életét. Halálát megelőző napon a Vilmos nevű férfi infarktusgyanúval ment be a városi ügyeletre, onnan viszont nem küldték tovább kivizsgálásra.

Fia szerint az orvos idegbecsípődésre adott neki injekciót, és megnyugtatta, nem lehet baj, másnap menjen el a háziorvosához. Az idős férfi azonban már nem jutott el a rendelőig.

Vilmos fia a napokban kapta meg az igazságügyi orvos szakértői eredményt, amely szerint az ellátó orvos diagnosztikus tévedést követett. Kiderült, hogy édesapjának nem volt szervi problémája, ám a hasonló korú és tünetekkel rendelkező betegeknél elvárható egy EKG-vizsgálat – írja a Blikk.

A család a rendőrségi feljelentésen kívül közérdekű bejelentést is tett. A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz.

Állítólag az érintett orvos megbánta a történteket, de a család számra ez nem jelent megnyugvást. A család ügyvédje közölte, hogy a doktornő felvette a kapcsolatot az ügyfelével, illetve az ügyvédi irodájával.

Az eljárás azonban még nincs lezárva. Az orvost foglalkoztató cég további egészségügyi dokumentációt vár, amely megnevezi a halál pontos okát, addig nem tudnak dönteni az esetleges szabályszegésről. Az orvos ügyeleti óraszámát azonban a minimumra csökkentették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top