Aktuális

Késes ámokfutást rendezett egy pszichiátriai beteg Heves megyében, emberölési kísérlettel vádolják

Valószínűleg a betegsége miatt nem büntethető, ezért a kényszergyógykezelését fogják elrendelni.

Csütörtökön tartják annak a Heves megyei férfinek a tárgyalását, aki még 2016 októberében egy késsel beült az autójába, majd ámokfutásba kezdett.

A pszichiátriai kezelés alatt álló férfi otthonához a szülei és élettársa bejelentése után több rendőr indult el. Ő viszont autóba szállt, és Egerbakta felől Eger felé hajtott – írja a Bors.

A rendőrök észrevették az autóját, felszólították, hogy álljon meg, de a férfi tovább száguldott, amivel a többi autós és a rendőrök életét is veszélybe sodorta. Végül megállt, magára zárta a kocsi ajtaját, és egy kést szorított a saját nyakához.

Amikor az egyik rendőr betörte az ablakot, a férfi felé szúrt. Csak azután tudták ártalmatlanítani és megbilincselni, hogy gázsprével befújtak az autóba.

A férfit hivatalos személy sérelmére, hivatalos eljárása alatt elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel vádolják.

A vád szerint a eset elkövetésekor a férfi kóros elmeállapotban volt. Így várhatóan a kényszergyógykezelését fogják elrendelni, mivel betegsége miatt nem büntethető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top