nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Késes ámokfutást rendezett egy pszichiátriai beteg Heves megyében, emberölési kísérlettel vádolják

Késes ámokfutást rendezett egy pszichiátriai beteg Heves megyében, emberölési kísérlettel vádolják

Valószínűleg a betegsége miatt nem büntethető, ezért a kényszergyógykezelését fogják elrendelni.
Suhajda Zoltán
Suhajda Zoltán
f Ajánlom

Csütörtökön tartják annak a Heves megyei férfinek a tárgyalását, aki még 2016 októberében egy késsel beült az autójába, majd ámokfutásba kezdett.

A pszichiátriai kezelés alatt álló férfi otthonához a szülei és élettársa bejelentése után több rendőr indult el. Ő viszont autóba szállt, és Egerbakta felől Eger felé hajtott – írja a Bors.

A rendőrök észrevették az autóját, felszólították, hogy álljon meg, de a férfi tovább száguldott, amivel a többi autós és a rendőrök életét is veszélybe sodorta. Végül megállt, magára zárta a kocsi ajtaját, és egy kést szorított a saját nyakához.

Amikor az egyik rendőr betörte az ablakot, a férfi felé szúrt. Csak azután tudták ártalmatlanítani és megbilincselni, hogy gázsprével befújtak az autóba.

A férfit hivatalos személy sérelmére, hivatalos eljárása alatt elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel vádolják.

A vád szerint a eset elkövetésekor a férfi kóros elmeállapotban volt. Így várhatóan a kényszergyógykezelését fogják elrendelni, mivel betegsége miatt nem büntethető.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon