Aktuális

Új arcot kért a Mikulástól a súlyosan megégett 5 éves kisfiú

Csak olyan szeretne lenni, mint a vele egykorú gyerekek.

A most ötéves Bahktiyer Sindrov még csecsemő volt, mikor súlyos baleset érte: épp a kiságyában aludt, mikor egy, a kandallóból kipattanó szikra lángba borította a szobát. A szüleinek még időben sikerült őt kimenteniük a lángok közül, de Bahktiyer így is súlyos égési sérüléseket szenvedett az egész testén.

A kazah kisfiú azóta állandó fájdalomban él. Szülei annyira szégyellik a vele történteket, hogy nem viszik közösségbe, így Bahktiyer óvodába sem járhat. Ha nagy ritkán mégis elhagyhatja az otthonát, szülei egy takaró alá rejtik őt, hogy megóvják a kíváncsi, szánakozó és riadt tekintetektől. A kisfiú mindezek ellenére pontosan tudja, mi történik vele, épp ezért idén édesség helyett új arcot kért a Mikulástól.

levél megható mikulás

Kép forrása: metro.co.uk

Mivel Bahktiyer írni még nem tud, szívszaggató sorait tollba mondta édesapjának, amit aztán a Ja Rjadom (Melletted állok) elnevezésű segélyszervezetnek küldtek el: „Kedves Mikulás! Mikor még nagyon pici voltam, nagyon megégtem, a tűzben szinte az egész arcomat elveszítettem. Azóta bujkálnom kell az emberek elől, mert megijesztem őket.”

„Néha még én is megijedek magamtól a tükörben, mert nincs orrom, fülem, se hajam. Az anyukám azt mondja, nem mehetek majd iskolába. Gyakran vannak fájdalmaim, de nem sírok. Anyukám sír helyettem is. Megígérem, hogy soha többet az életben nem fogok sírni, ha idén karácsonyra kaphatok egy új arcot. Csak olyan akarok lenni, mint a többi gyerek” – írta a kisfiú, akire december végén újabb műtét vár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top