Aktuális

Kiengedték a börtönből a soroksári gyilkosság gyanúsítottját, majd egyből őrizetbe vették

Különös színjáték zajlott le szerdán az egyik hazai büntetés-végrehajtási intézet kapujában, ahol eddig rablásért ült a soroksári futónő meggyilkolásával meggyanúsított R. Szilveszter. Kiengedték, majd egyből őrizetbe is vették a rendőrök.

Öt évig sikertelenül próbáltak a rendőrök a soroksári futónő gyilkosának nyomára bukkanni, majd idén ősszel új bizonyítékok kerültek a nyomozók látókörébe, és az öt éve börtönben ülő R. Szilárdhoz vezettek, aki rablás miatt került rácsok mögé nem sokkal az után, hogy meggyilkolta Gyurik Krisztinát.

Szerdán reggel R. Szilveszter börtönbüntetése letelt, ezért szabadlábra helyezték, ő pedig kisétált a büntetés-végrehajtási intézet kapuján. A Blikk beszámolója szerint a 40 éves férfi nem sokáig örülhetett a szabadságnak, mert az utcán a rendőrség munkatársai várták, akik egyből őrizetbe vették.

„Védencem őrizetbe vétele eddig nem történhetett meg, mivel jogerős börtönbüntetését töltötte. Most azonban, hogy az egyik eljárás véget ért, elkezdődhetett a másik. Jelenleg egy rendőrségi fogdán van, letartóztatásáról hamarosan dönt a nyomozási bíró. Mivel nagyon súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják, nagy valószínűséggel nem házi őrizetbe, hanem újra börtönbe kerül” – közölte a Blikkel dr. Lichy József ügyvéd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top