nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Jól kereshetnének az alpesi síhotelek dolgozói, mégsem jelentkezik senki

Jól kereshetnének az alpesi síhotelek dolgozói, mégsem jelentkezik senki

Bajban vannak az osztrák alpesi síközpontok, mert alig találnak munkavállalót. A megszokottnál kevesebben jelentkeznek, pedig olyan engedményt is adnak a munkáltatók, amiről eddig álmodni sem mertek az idénymunkások.
Hegedűs Bence
Hegedűs Bence
f Ajánlom

Kisebb nehézségbe ütköztek az osztrák alpesi hotelek, sícentrumok és hütték: kevés a munkavállaló. Általában decemberre már elfogynak a szabad munkahelyek, most pedig még tele van az internet az álláshirdetésekkel.

A vállalkozók most azzal próbálkoznak, hogy a magyar szemmel kimagasló fizetés mellé több szabadnapot is biztosítanak, ami korábban egyáltalán nem volt jellemző. „Kemény a meló, nagy a hajtás, de eddig is megérte kijönni, mert 3-4 hónap alatt keresek annyit, amennyit otthon talán egy év alatt sem tudnék összehozni. Eztán pedig még jobb lesz, mert valamennyire lazul a menet, a pénz pedig ugyanannyi” – mondta a Pénzcentrumnak egy kint dolgozó magyar munkavállaló.

A lap megnézett néhány internetes hirdetést is. A havi bér jellemzően nettó ezer euró fölött van. Van olyan hirdetés, ahol szobalányt, felszolgálót keresnek havi nettó 1200 euróért (388 ezer forintért) decembertől március végéig. A felszolgáló esetében német nyelvtudás előnyt jelent. Szobalány esetében nincs szükség nyelvtudásra.

Egy másik hirdetésben 1350-1500 eurót (436-485 ezer forintot) kínálnak felszolgálóknak, bárfelszolgálóknak a téli szezonra. 

Megosztás Facebookon