Aktuális

Kirúgták a tanárnőt a katolikus iskolából, mert házasságon kívül lett terhes

Párjával esküvőt nem, de babát már szerettek volna. A nő állásába került.

Az amerikai Naiad Reich angol nyelvet és kreatív írást tanított a Lourdes-i Miasszonyunk katolikus iskolában, a Pennsyvania állami Coal Township településen. Párjával, Matt Graboskival nem házasok, és a közeljövőben nem is terveznek esküvőt, ám közös gyermeket már nagyon szerettek volna.

Naiad teherbe is esett, júniusra várja a babát. Amikor azonban munkahelyén bejelentette az örömhírt, az iskola igazgatója, Mary Anne Bednar nővér a legkevésbé sem volt elragadtatva.

Naiad Reich (Screenshot: Fox8)

Az apáca közölte a kismamával, hogy ebből probléma lehet, és kapcsolatba kell lépnie az egyházmegyével.

Az egyházmegye végül megállapította, hogy a tanárnő házasságon kívüli várandóssága megsérti azt az erkölcsi záradékot, mely a szerződésében szerepel. Éppen ezért pedig e hét péntekkel elbocsátják az iskolából.

Reich, aki nem katolikus, azt mondta, hogy bár nem ért egyet a gyülekezet erkölcsi kódexével, mégis megérti őket. Neki is van azonban egy erkölcsi kódexe: őszinteség. A találkozón azt is mondhatta volna, hogy persze, megházasodik. Ő azonban nem akart hazudni. Párjával pedig akkor akarnak majd örök hűséget fogadni egymásnak, amikor ők elérkezettnek látják az időt.

Naiad a tanítványai miatt érzi rosszul magát, hiszen tanév közben veszítik el a tanárukat.

Valaki petíciót is indított az interneten annak érdekében, hogy a tanárnő kapja vissza a munkáját. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top