Aktuális

Horror a sertéstelepen: döglött kacsákkal etették a disznókat (18+)

A Bács-Kiskun megyei gazdaságban szanaszét hevertek a kacsatetemek, amelyekből a kutyák is falatoztak.

Halomban álltak a kacsatetemek abban a Bács-Kiskun megyei sertéstartó gazdaságban, ahol lakossági bejelentés alapján a napokban helyszíni ellenőrzést tartottak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

A Tázlár településen található gazdasági udvar egyik helyiségének padlóján mintegy 40 kacsahulla hevert, a dögökből a vizsgálat időpontjában is kölyökkutyák falatoztak. Ugyanebben a helyiségben műanyag zsákokban és egy fagyasztóládában is több tucatnyi kacsatetemet találtak.

Fotó: Nébih

Az ellenőrök hordókban és vödrökben kacsa vágásából származó beleket és egyéb vágóhídi hulladékot is találtak. Ezeknek az eredetéről semmilyen dokumentum nem volt, és a felhasználásukhoz szükséges engedély is hiányzott.

Az alábbi videón a nyugalom megzavarására alkalmas, kitakarás nélküli felvételek láthatók a sertéstelepről:

A sertéstartó gazda elismert, hogy a tetemekkel etette a disznókat. Ráadásul a sertések is jelöletlenek, ismeretlen eredetűek voltak, semmit sem lehet tudni állategészségügyi státuszukról.

A Nébih azonnali hatállyal forgalmi korlátozást rendelt el a telepen tartott állatokra. Az eljárás még folyik, a szabálysértő több százezer forintos bírságra számíthat.

Fotó: Nébih

A hatóság felhívja a sertés- és a baromfitartók figyelmét, hogy a madárinfluenza és az afrikai sertéspestis megelőzése érdekében az állattartásra és az állati eredetű melléktermékek megsemmisítésére vonatkozó szabályokat szigorúan be kell tartani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top