Aktuális

Vereséggel kezdett a magyar női válogatott a kézilabda Európa-bajnokságon

Első mérkőzését elvesztette a magyar női kézilabda-válogatott a Franciaországban zajló Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, de még továbbjuthat.

A magyar női kézilabdaválogatott 28-25-re kikapott a legutóbb ezüstérmes Hollandia csapatától a Franciaországban zajló Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, szombaton Montbéliard-ban.

Tíz és fél perccel a vége előtt még döntetlen volt az állás, ám a hajrában támadásban, védekezésben és kapusteljesítményben is sokkal meggyőzőbbek voltak a hollandok.

Kovacsics Anikó (k) a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság első fordulójában játszott Magyarország – Hollandia mérkőzésen a montbéliard-i Axone Arenában 2018. december 1-jén – MTI/Kovács Tamás

A magyar együttes legeredményesebb játékosa Kovács Anna és Háfra Noémi volt, egyaránt öt góllal.

A két csapat 44. alkalommal találkozott egymással, a magyarok negyven győzelem mellett mindössze negyedszer kaptak ki.

A magyar válogatott hétfőn 18 órától Horvátország ellen folytatja szereplését az Európa-bajnokság csoportkörében, majd szerdán 21 órától Spanyolországgal játszik. A négyesből az első három jut tovább a középdöntőbe.

MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top