Aktuális

Éhen halt egy 2 éves kislány Romániában

Édesanyja külföldön dolgozott, az apa gondozta a gyereket, ő azonban csak tejjel és teával etette.

Gyakorlatilag éhen halt egy kétéves kislány Romániában, miután édesapja csak tejjel és teával etette. A sokkoló eset a Suceava megyei Preuteşti községben történt. A Főtér beszámolója szerint a kislány édesanyja külföldre ment dolgozni, ezalatt az édesapa gondozta az elhunyt kislánnyal együtt összesen négy gyereküket. Az apa észrevette, hogy  a kétéves kislány rosszul van, ám ahelyett, hogy mentőt hívott volna, a szomszédos faluban élő nagymama gondjaira bízta őt.

A kislány láttán a nagyszülő nagyon megrémült, és azonnal hívta a mentőket. Ekkor azonban már késő volt, a kórházban nem tudták megmenteni a súlyos vérszegénységgel és légzési rendellenességekkel diagnosztizált gyereket. Halálához az orvosok szerint az alultápláltság vezetett, tehát gyakorlatilag éhen halt.

A rendőrség minősített emberölés vádjával indított eljárást az ügyben, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A megyei szociális igazgatóság a másik három gyermek helyzetét is vizsgálja. A szülőknek azt is jelezniük kellett volna a hatóságoknál, hogy az anya külföldre megy dolgozni, de ezt sem tették meg.

Képünk illusztráció (Thinkstock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top