Aktuális

Kiderült, mi vezetett a paprikaspray-s támadáshoz a 2-es metróban

Egy utcazenész zenei választása kapcsán kezdődött a vita.

A Blikk információi egy utcai zenész okozott kisebbfajta pánikot szombaton a 2-es metróban, amikor paprikaspray-t fújt szét az egyik szerelvényben. A paprikapray-től több utas is rosszul lett. Egy utas gázszivárgást feltételezve megnyomta a vészjelzőt, a szerelvényen lévőknek pedig a metróalagúton keresztül kellett kimenekülniük.

MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrök még szombaton, az éjszakai órákban előállították a garázdasággal gyanúsított 26 éves férfit, egy bizonyos V. M. Róbertet, aki évek óta a Keleti pályaudvar aluljárójában szokott hegedülni egy másik fiatal férfival.

Korábban a rendőrség közleménye alapján mi is megírtuk, hogy a paprikaspray egy szóváltást követően kerülhetett elő. A Blikk úgy tudja, az utcazenész zenei választása miatt kezdődhetett a balhé. Egy neve elhallgatását kérő boltos szerint az utcazenész elkezdett egy nagyon szomorú, „már-már temetési hangulatot idéző” dallamot játszani, mire egy asszony vitatkozni kezdett vele. Állítólag „fél órán át üvöltöztek egymással”, és két férfi is csatlakozott a nőhöz. Egyikük ezután elindult a metró felé, az utcazenész azonban követni kezdte. A férfi épp elérte a szerelvényt, az utcazenész pedig még gyorsan utánafújt a paprikaspray-vel, miközben záródtak az ajtók.

V. M. Róbertet garázdaság gyanújával hallgatta ki a rendőrség, most szabadlábon védekezhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top