Aktuális

84 emeletet zuhant egy emberekkel teli lift a felhőkarcolóban

Hatan voltak a felvonóban, köztük egy terhes nő. Az emberek sírtak és sikítottak, de szinte csodával határos módon megúszták a zuhanást.

Nyolcvannégy emeletet zuhant egy felvonó Chicago egyik legmagasabb felhőkarcolójában. A fülkében utazó hat embert végül sikerült sértetlenül kimenteni. Az eset még pénteken történt a százemeletes, 344 méter magas 875 North Michigan Avenue nevű felhőkarcolóban.

A legmagasabb, sötét épület a 875 North Michigan Avenue (Fotó: Wikipedia)

A korábbi nevén John Hancock Centerként ismert toronyház 95. emeletén hat ember, köztük egy terhes nő szállt be a liftbe egy étteremből jövet. Ahogy a fülke ajtajai összezárultak, a megszokottnál jóval gyorsabb leereszkedésben volt részük. Az emberek sírtak, és sikítottak rémületükben.

A felvonót tartó egyik kábel ugyanis elszakadt, sebes zuhanásra ítélve a fülkét és utasait. A lift csak a 11. emelet közelében állt meg.

A tűzoltók egy kamera segítségével találták meg a fülkében rekedt embereket, de csak egy betonfalat áttörve sikerült kimenteni őket. A liftben tartózkodók csaknem három órát vártak a kimentésre.

A CBS televízió szerint szinte csodával határos módon senki nem sérült meg a zuhanás során. Az egyik névtelenül nyilatkozó utas a Chicago Tribune-nek azt nyilatkozta, hogy olyan „élményben” volt része, mintha egy repülőgép hajtott volna végre leszállást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top