Aktuális

Meghalt Princz Gábor

A Postabank volt vezérigazgatója, Malek Andrea első férje – akivel az énekesnő 7 évig élt házasságban – tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Meghalt dr. Princz Gábor. A Postabank egykori elnök-vezérigazgatója 62 évesen tragikus hirtelenséggel hunyt el Bécsben – értesült az ATV. Szűk családi körben temetik el. 

Mint a családja által az ATV-hez eljuttatott nekrológban olvasható, Princz Gábor 1956. március 9-én született Moszkvában. Gyermekkorát Budapesten, míg gimnáziumi éveit javarészt Moszkvában töltötte. Gazdasági tanulmányait a moszkvai Lomonoszov Egyetem politikai gazdaságtan tanári szakán kezdte, és a budapesti Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, külgazdaságtani szakon folytatta, diplomáját is ott szerezte meg. Ugyanott ismerkedett meg első, lengyel származású feleségével, és elsőszülött lánya, Orsolya is az egyetemi éveik alatt született meg.

Princz Gábor 2004-ben,
MTI Fotó: Nándorfi Máté

Az egyetem elvégzése után a Magyar Nemzeti Bank munkatársa volt, 33 évesen a Postabank és Takarékpénztár alapítója és elnök-vezérigazgatója lett. Ezzel egy időben született második lánya, Viktória. A Postabank elnök-vezérigazgatójaként 1998-ig tevékenykedett. Ez idő alatt kiemelkedő figyelmet fordított a magyar kultúra és sport támogatására. Második feleségét is ekkor ismerte meg, akitől két fiúgyermeke született, Gábor és Péter, sok éven keresztül Bécsben élt velük.

A Postabankot követően szerteágazó gazdasági tevékenységet folytatott Ausztriában és Magyarországon egyaránt. A pénzügyi tanácsadás mellett a kultúrának továbbra sem fordított hátat, fiatal kortárs művészeket támogatott. (…) Kevesen tudják róla, hogy az újrakezdések embere volt, tele volt ötletekkel, mindig valami szakmai újdonságon törte a fejét. Mindezekben hű társra és támogató partnerre talált élettársa személyében, aki utolsó perceiben is mellette volt – áll a nekrológban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top