Aktuális

Felmenthetik az ultrafutónő támadóját

Ha szakértői vizsgálatok kóros elmeállapotot állapítanak meg, nem büntethetik a Makai Viktóriát megtámadó férfit.

Megúszhatja a börtönt Makai Viktória ultrafutónő támadója, amennyiben a szakértők megállapítják, hogy a férfi patológiás részegségben szenvedett az erőszak idején. Ez ugyanis olyan tudatállapotot eredményez, mintha a támadó elmebeteg lenne – számolt be a Tények.

Ha a szakértők patológiás részegséget állapítanak meg, a támadó férfit akár fel is menthetik. Ez ugyanis büntethetőséget kizáró tényező. Ám ezt a betegséget csak nagyon ritka esetben mondják ki a szakértők.

Az állapot egyik fontos kritériuma, hogy az illető személyiségétől teljesen idegen legyen a tette, vagyis sem előtte, sem utána nem követett el hasonlót. Környezete szerint a férfi sosem volt agresszív, sőt visszahúzódónak ismerték meg.

Az ultrafutó magyar bajnok családanyát nemrégiben támadta meg egy férfi, aki meg akarta erőszakolni. A nő napokig volt kórházban, annyira megverték. A férje mentette meg az életét.

Fotó: Facebook/Makai Viktória

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top