Aktuális

Elhagyta a tanári pályát az élveboncolást végző pedagógus

Elismerte, hogy a boncolás során nem az elfogadott módszerrel dolgozott.

Távozott a keszthelyi gimnáziumból, és jó időre a tanári pályát is elhagyja a boncolási botrányba keveredett biológiatanár. Az ő szakkörén vette videóra egy diák, ahogy egy élő csirkeembriót szednek ki a tojásból.

A tanár jelenleg távmunkában dolgozik. Az RTL Híradónak elismerte, hogy aznap nem az elfogadott módszerrel dolgozott.

Az ominózus élveboncolást abszolút nem látom indokoltnak egy középiskolában, és magam is viszolygok tőle

– mondta a tanár.

Szerinte fagyasztással elpusztított embriót szoktak használni, és ő is mindig így csinálta, a videóra rögzített eset kivétel volt.

Forrás: RTL Klub

Viszont úgy gondolja, még az élveboncolás során sem szenvedett többet az embrió, mint egy falusi csirkevágáson egy csirke. Ráadásul a diákok csak szülői beleegyezési nyilatkozattal vehettek részt a szakkörön.

Mindezek ellenére elkötelezett pedagógusnak tartja magát, és szerinte ha valamit meg lehet mutatni a valóságban a diákoknak, azt meg is kell mutatni.

Az ügyben a rendőrség is nyomozott, de azt állapították meg, hogy a szakkörön nem történt állatkínzás vagy illegális állatkísérlet.

A Zala Megyei Kormányhivatal azonban 150 ezer forintos állatvédelmi bírságot szabott ki a gimnáziumra. Ezt állítólag vitatja az iskola, ezért egyelőre nem fizették be a pénzt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top