Aktuális

Faji kérdéssé vált az ingyen wifi használata egy amerikai fánkozóban

Ráhívta egyik vásárlójára a rendőrséget az Egyesült Államokban egy fánkozó tulajdonosa, mert a nő anélkül kezdte el használni az ingyen Wifit, hogy rendelt volna valamit. Előkerült a faji kártya is.

Tirza Wilbon White 46 éves kétgyermekes anyuka, egyetemi docens, akire a napokban ráhívták a rendőröket az egyik Dunkin’ Donuts fánkozóban, mert anélkül használta az étterem ingyenes wifi szolgáltatását, hogy előtte rendelt volna.

Amikor ezt a tulajdonos, Christina Cabral szóvá tette, White kikérte magának. Közölte, hogy először le szerette volna tenni a cuccait, és amúgy már két éve jár ide, és mindig vett kávét, mellesleg pedig hogy ha fehér lenne a bőrszíne, akkor biztos nem szólna be neki a fehér bőrű tulajdonos.

Ekkor kisebb vita alakult ki a két nő között, aminek közepén Cabral úgy döntött, kihívja a rendőrséget. A kiérkező rendőr felszólította a fekete bőrű asszonyt, hogy távozzon, különben le kell hogy tartóztassa. White ennek eleget tett, viszont Facebook-posztot írt az esetről, közzétéve három videót is arról, hogyan bántak vele a fánkozóban.

„Még mindig nagyon dühös vagyok, és igazságot akarok a megaláztatásért, amit tapasztaltam” – írta White a posztban, amiben arra kéri ismerőseit, hogy osszák tovább a bejegyzést, és segítsenek igazságot tenni. „A tulajdonos, Christina Cabral és családja több Dunkin’ Donuts üzlettel is rendelkezik Maryland és Virginia egész területén. Nem én vagyok az egyetlen, akivel ilyen módon bántak, de remélhetőleg én leszek az utolsó.”

A Dunkin’ Donuts franchise tulajdonosa is megszólalt az ügyben, és bocsánatot kért. „Mi és a többi franchise tulajdonosa azt akarjuk, hogy minden vásárlót, aki belép egy Dunkin étterembe, méltósággal és tisztelettel kezeljenek. Ez nem történt meg a virginiai fairfaxi étteremben. Bocsánatot kértünk a vásárlóktól, mind a márka, mind a franchise-tulajdonosok nevében, akik birtokolják és működtetik ezt az éttermet, de tudjuk, hogy ez nem elég.”

A Dunkin’ Donuts üzleteiben az elmúlt időben több hasonló eset is történt: októberben a Santa Fében lévő üzletben szólítottak fel egy főiskolai professzort, éppenséggel egy fekete férfit, hogy hagyja el az éttermet, mert túllépte az „egyórás szabályt”.

A Maine megyei Portlandben pedig azután hívták ki a rendőröket egy fekete nőre, miután meghallották, hogy anyanyelvén, szomáliul beszél telefonon.

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top