Aktuális

Egy medencében élte túl egy ló a kaliforniai tűzvészt

Csodával határos módon menekült meg egy ló a kaliforniai tűzvészben: egy medencében vészelte át a pusztító lángokat.

Már 58 halálos áldozata van a Kaliforniában egy hete tomboló tűzvésznek. Paradise városa teljesen leégett, állítólag nem is fogják újjáépíteni. Itt találtak rá egy lóra, amely szerencsésen túlélte a tüzet.

Jeff Hill és egy barátja azért ment a leégett Paradise-ba, hogy megnézze, mi maradt egy ismerősük házából. Amikor a helyszínre értek, egy öszvérre lettek figyelmesek, amely ahelyett, hogy elfutott volna, fel-alá sétált az egyik épületnél.

Közelebb menve vették észre, hogy egy kanca fekszik az egyik medencében, fennakadva a takarófóliában, teljesen elgyengülve. „Láttuk, hogy annyira átfázott a vízben, hogy már alig él. Nem mozgott, nem is remegett. Látszott, hogy nemrég adta fel, és elfogadta, hogy el fog pusztulni” – mesélte Hill az IFLScience-nek.

Az emberek kiszabadították a ponyva fogságából a lovat, majd óvatosan a medence széle felé húzták, ahol már lábra tudott állni, majd szép lassan kivezették a medencéből.

Az az emberek fantáziájára van bízva, hogy a ló menekülés közben esett a medencébe, vagy direkt ugrott a vízbe, hogy megmeneküljön a lángoktól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top