Aktuális

Ismét bíróság elé állítják a pécsi hajléktalant, akit három hete már felmentettek

Újabb bírósági tárgyalás vár arra a pécsi hajléktalan férfire, akit három hete már felmentett a bíróság. Most két szabálysértési ügy miatt áll az ítészek elé.

Csütörtökön újra bíróság elé áll az a hatvanéves pécsi hajléktalan, akit három hete már felmentett a bíróság. Ő volt az első, akit nem találtak bűnösnek azért, amiért az utcán él. A hajléktalanok helyzete azóta vált sokkal rosszabbá, hogy a kormány szabálysértésnek nyilvánította az utcán élést, börtönbüntetéssel büntetve azokat, akik megszegik a hajléktalanrendeletet.

EXKLUZÍV: Ismét bíróság elé viszik a korábban felmentett pécsi hajléktalant

Fotók: Babos Attila/Szabad Pécs Csütörtökön lesz az újabb tárgyalása a három hete hajléktalanság miatt bíróság elé citált, de felmentett hatvanéves pécsi férfinak, Gyulai Istvánnak - értesült a hírről a Szabad Pécs. Az utcán élésre vonatkozó új szabályok feltételezett megsértése mellett most egy másik szabálysértési ügyben is ítéletet mondhatnak róla.

Gyulai István felmentésekor a bíróság figyelembe vette, hogy a férfi vallomása szerint a következő időszakban megoldott éjszakai tartózkodása. Az őt ingyen védő ügyvéd elárulta, hogy most nem egy, hanem két szabálysértési eljárás miatt lesz tárgyalása a hajléktalan férfinak, csakúgy, mint a múltkor az utcán élésre vonatkozóan, az új, módosított szabályok alapján, és egy másik feltételezett szabálysértési ügyben is.

Dr. Kiss Gábor Mihály a Szabad Pécsnek elmondta, hogy nem tartja életszerűnek, hogy valaki, akit három hete már bíróság elé vittek hajléktalanság miatt, ennyi idő alatt megnyugtató módon rendezni tudja az életét.

Szabad Pécs

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top