Aktuális

Kitiltotta a munkásokat egy budapesti étterem

A tulajdonos azt elégelte meg, hogy koszos, malteros ruhában mennek ebédelni. A munkások szerint viszont kirekesztik őket.

Kitiltották a munkásokat egy budapesti étteremből. Malteros, festékes munkaruházatban érkező vendégeket nem fogad a fővárosi önkiszolgáló vendéglő, ezt az étterem ajtajára is kiírták – számolt be a Tények.

A vendéglő és a munkások között több mint négy éve tart a vita. A tilalmat azért vezette be a tulajdonos, mert amikor egyszer szólt nekik, hogy tiszta ruhában várják vissza őket, szándékosan beleverték a koszt a szőnyegbe a cipőjükről, az egyik munkás pedig a tulajdonos állítása szerint még le is köpte őt.

Minimális illemszabály, hogy ha valahová bemegyünk, főleg étkezni, ne hulljon rólunk a vakolat. Öltözzenek át!

– mondta az étterem tulajdonosa.

A tilalomnak a vendégek örülnek, a munkások azonban felháborodtak, mert szerintük kirekesztik őket. Arra pedig nincs idejük munka közben, hogy átöltözzenek.

Forrás: TV2 Tények

Egy ügyvéd szerint az étterem kiírása nem minősül diszkriminációnak. A vendéglátóhelyeknek ugyanis joguk van arra, hogy előírják, milyen öltözetben lehet bemenni az étterembe.

A kiírás azonban nem pontos, mert csak a malteros, festékes munkaruházatra vonatkozik. Így aki tiszta munkásruhában jelenik meg, de mégis kiküldik, az sérelemdíjat kaphat, ha be tudja bizonyítani az igazát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top